ВОЛИМО ДА ПРАВИМО…

Неговање креативности код деце ће им помоћи да развијају нове идеје, да стварају и креирају. Разред 7-1 заједно са разредним старешином организује часове занимљивих и креативних  активности.

Рођендан је за сваку особу важан дан, а поготово за децу која га везују за торту, прославу, поклоне, лепо расположење, срећу. Одлучили смо да правимо колачиће од хамера, штраса, бобица, користећи и фломастере за додатну декорацију. Свако дете имаће свој колачић са именом и датумом рођења, како бисмо запамтили рођендан нашег друга или другарице и обрадовали га тог дана.

8. март је деци познат и важан датум. Знају да тог дана мамама, бакама, женама које их чувају и брину о њима, наставницама, учитељицама, васпитачицама праве и пишу честитке, поклањају цвеће и показују колико су им важне. Тог дана су ученици 7-1 са својом разредном Васић Алисом правили привеске у облику срца од пластичне подлоге, циркона и металног додатка за привезак и сатенске траке. Свој привезак су поклонили њима драгој женској особи.

21. март је Светски дан особа са Дауновим синдромом који наша школа обележава кроз заједничке активности деце и наставника. Ове године у градском парку организовали смо дружење и упознавање са новим другарима. Особама са Дауновим синдромом је веома важно да буду прихваћени и да имају добру комуникацију са околином, јер им то помаже да брже и лакше савладају животне вештине. Деца из 7-1 су желела да учине нешто лепо за своје другаре са Дауновим синдромом, тако да смо правили и украшавали чарапе од папира, са бојицама, штрасом, бобицама и тиме украсили нашу учионицу. Симболично смо правили чарапе пошто се у свету овај дан назива још и „Дан различитих чарапа”, јер су сличног облика као хромозоми и особе са овим синдромом их не могу упарити.

Ускршњим чаролијама затварамо нашу малу радионицу, али само током ускршњег распуста. Весели због Ускрса, фарбања јаја, зеке, распуста, правили смо ускршње аранжмане који ће употпунити нечији дом током празника. Пластичне чиније, јаја од стиропора, штрас, украсне траке, бобице, цветови од материјала, креп папир, вештачка трава, допринели су да направимо праву ускршњу чаролију и употпунимо изложбу другара наше средње школе.