УРОШ ПЕТРОВИЋ И ДАНИ КЊИГЕ У СТАРЧЕВУ

Познати писац за децу, Урош Петровић, гостовао је у Старчеву и у оквиру манифестације „Старчевачки дани књиге” одржао радионицу за децу. У свом стилу, постављајући загонетна питања једно за другим, држао је деци и наставницима непрестано пажњу више од сат времена. Све време деца су покушавала да одгонетну загонетне предмете и тако била у пуној концентрацији стварајући слике у глави. Паметна наша деца брзо су давала тачне одговоре, а Урош би их даривао „насмејаним” лоптицама у различитим бојама.

Поред загонетних предмета писац је дао деци неке важне лекције. Споменуо је истраживање које је показало да деца која читају књиге, када одрасту, зарађују тридесет посто више у односу на људе који нису читали када су били мали. Такође, уколико се труде и не успеју у нечему, да се не разочарају него да им то буде мотив да се други пут потруде још више.

Поред ученика из старчевачке Основне школе „Вук Караџић”, радионици су присуствовали и ученици ШОСО  „Мара Мандић” из Панчева који су дошли у пратњи наставница Јелене Симић и Тамаре Ивчић. Урош је запазио активно учествовање ученика наше школе у радионици и даровао их лоптицом што је награда, а уједно и успомена на дивно дружење.