ДА СЕ ЧУЈЕМО СРЦЕМ

Почетком јуна организовали смо нову радионицу у подршци. У ОШ „Стевица Јовановић” је са ученицима 5. разреда одржана радионица  под називом „Да се чујемо срцем”. У овом разреду се налази ученик оштећеног слуха укључен у додатну подршку. Циљ радионице је био да се ученицима пружи што више информација о оштећењу слуха, узроцима његовог настанка и тешкоћама које изазива, како би ученици из одељења могли што боље да разумеју свог школског друга.

Кроз радионицу је представљена наша школа, а затим је ученицима приказана презентација о оштећењу слуха. Гости радионице су биле и две ученице са оштећењем слуха из Гимназије „Урош Предић” Панчево и ОШ „Вук Стефановић Караџић” Старчево. Оне су са учеником из школе „Стевица Јовановић” показивале дворучну азбуку и  гест, а касније су комуницирали међусобно на знаковном језику.

На крају радионице ученицима је пуштен спот песме „Заволи” приказан на знаковном језику и прављен је пано позитивних порука. Радионица је била емотивна и испуњена позитивним осећањима. Захваљујемо се на сарадњи свим школама које су учествовале у овом заједничком пројекту. Жеља нам је да и у другим школама у којима су деца оштећеног слуха реализујемо ову радионицу.

Невена Зиндовић, Весна Дракулић и Ивана Живанов.