ДАН ШКОЛЕ 2022.

Већ две године нисмо имали прилику да се сви заједно окупимо и покажемо шта све знамо, па смо ове године одвојили целу недељу.

У недељи поводом обележавања Дана школе имали смо преко 35 програма, који су реализовани у школама на територији Града Панчево, у Предшколској установи „Дечија радост”, Дневном боравку „Невен”,  матичној школи „Мара Мандић” и у Народној башти.

У „Невену“ су се вредно припремали за Дан школе. Деца су весело вежбала своје тачке, а и правили су заједно костиме за наступ. Одржали су и неколико радионица различитих тема поводом овог догађаја.

Ученици од првог до четвртог разреда су се бавили питањем среће, шта је срећа и шта их чини срећним, кроз радионице, посете, песме и приче. Поводом тога су нам припремили нумеру из цртаног филма „Тролови”.

Ученици од петог до осмог разреда су се бавили давним временима и модом кроз историју, а приказали су нам и музичке нумере на енглеском и шпанском језику.

Кроз низ креативних радионица и ученици средње школе дали су свој допринос обележавању Дана школе. Ученици текстилног смера, користећи разне материјале, правили су јастучиће за игле, подметаче, корпице, цветиће и наруквице. Ученици цвећарског смера су имали прилику да покажу своје цветне декорације и направе „Врт у боци“, где је издоминирала чуваркућа, биљка која живи вечно, чува кућу и све нас који смо у њој. Средњошколци су уочи Дана школе, 19.05, извели и интерактивну представу „Имам избор“.

Мобилни тим за пружање дефектолошке стручне подршке ученицима, родитељима, васпитачима, учитељима, наставницима и стручним сарадницима у редовном образовно-васпитном систему, организовао је бројна дешавања на територији Панчева и околине, поводом Дана школе „Мара Мандић”.

У недељи, од 15. до 20. маја, град се виорио од среће, задовољства, успеха и знања уз бројне радионице, презентације и предавања. Родитељи, учитељи, наставници и стручни сарадници у редовном васпитно-образовном систему су, кроз презентације и предавања, имали прилику да се упознају са нашом школом, стручним кадром и начином рада наших колега из тима за пружање подршке. Кроз разне креативне радионице ученицима је представљен рад са њиховим вршњацима којима је потребна додатна подршка, показано им је како да пруже подршку и прихвате пријатељство са њима, и како да прихвате различите од себе.

Посебна част и радост нам је била и изложба са ликовног конкурса „Моја магична школа”, где смо у овиру три категорије поделили награде ученицима, менторима и школама.