ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Светски дан заштите животне средине се обележава 5. јуна сваке године. Овим поводом Тим за заштиту животне средине и Тим за здравствену и социјалну заштиту су организовали велику акцију уређења спољашњих простора школе. Идеја је била да укажемо на важност природе и јачамо свест о неговању, бризи и заштити животне средине.

О хигијени и лепоти нашег школског дворишта највише се брину ученици цвећарског смера и њихове наставнице, али сви смо дужни да им у томе помогнемо. Они су ученицима нижих разреда најпре показали како се правилно сади биљка, а затим су заједничким снагама прионули на посао. Доста су новог цвећа посадили, залили и почистили двориште. Средњошколци су били велика подршка млађим ђацима.

У Дневном боравку „Невен“ старији корисници су такође учествовали у акцији садње цвећа, заливању биљака и одржавању чистоће спољашњих простора које користе. Уз подршку васпитача и радног терапеута за кратко време простор код улаза у зграду је изгледао прелепо.

Наставићемо и даље да бринемо о природи и подстицаћемо дружење ученика свих узраста, јер је ова акција показала да заједно можемо много више.

Захваљујемо се Дому за ЛОМР „Срце у Јабуци“ и њиховим корисницима, који су сами произвели и поклонили нам саднице цвећа.