ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ЕВРОПСКИ ДАН ЈЕЗИКА

Поводом Европског дана језика ученици наше школе, у пратњи наставница Сање Живков и Јелене Симић, посетили су Дечије одељење Градске библиотеке Панчево. Љубазна библиотекарка Милка Илић упознала је ученике од петог до осмог разреда са фондом дечијих књига на страним језицима. Будући да наши ученици уче енглески и шпански језик, акценат је стављен на књиге са тог говорног подручја. Ученици, који нису имали чланску карту библиотеке, добили су их овом приликом, затим су одабрали књиге које ће понети да читају и задужили их. Веома се захваљујемо Градској библиотеци Панчево на гостопримству.

Пуни утисака, упутили смо се ка новој адреси.

Професорка Бојана Адамовић Илић отворила нам је врата своје школе за стране језике „Јелена”. Показала нам је учионице у којима велики и мали Панчевци уче стране језике – енглески, шпански, италијански, француски.  Један од ученика школе, Предраг Перовић, бивши успешни учесник фестивала поезије „Стиховизија”, одрецитовао нам је песму на руском језику. Професорка Бојана је постављала питања нашим ученицима на енглеском и шпанском језику и добијала одговоре на тим језицима. Затим је наставницама Сањи и Јелени уступљена једна од учионица школе, како би са својим ученицима поразговарале о културним особеностима земаља чије језике деца уче. Захваљујемо се и професорки Бојани на топлој добродошлици и позиву да поново посетимо школу.

Верујемо да су након овога садржајног дана наши ученици још мотивисанији да се баве страним језицима и културом других народа.