МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

 

Међународни дан особа са инвалидитетом је само један дан у међународном календару, али симболизује активности које би требало предузимати свакодневно, како би особе са инвалидитетом  живеле без препрека, сумње и неразумевања.

Обележава се сваке године 3. децембра. У нашој школи 3. децембар је био повод да се кроз спот, који приказује године успешног рада са децом са различитим облицима инвалидитета, појача свест људи о толеранцији, емпатији и једнакости. Деца наше школе су освојила пуно награда у спорту, глуми, рецитацијама, плесу, ликовним радовима. Учествују у такмичењима из области цвећарског, текстилног, лимарског смера средње школе, технике и технологије, рециклаже и заштите животне средине. Пуно рада, истрајности, вере и љубави дајемо деци и резултат су њихови осмеси и очи пуне топлине када освајају награде и признања.

Наш ученик, који је освојио награду на „ Стиховизији“, када је у школу донео захвалницу, рекао је: „Цела школа ће бити поносна на мене“! Поносни смо на сву нашу децу, радићемо још више и освајати пуно признања, награда, медаља и захвалница и окренути се будућности у коме особу не карактеришу њене инвалидности, већ њене способности!

Овим поводом наши ученици су били гости у Градској општини у Панчеву. На сликама се види колико су поносни и срећни. Надамо се да ће се оваквим и многим другим активностима утицати на разумевање особа са инвалидитетом, да живе без препрека и са једнаким људским правима!