ЛИКОВНА РАДИОНИЦА – У СУСРЕТ СВЕТОМ САВИ

Српска православна црква празнује Светог Саву као светитеља, 27. јануара. Празник Светог Саве обележава се као школска слава у свим школама у Србији.

У сусрет школској слави, наставнице, Драгана Вујовић и Алиса Васић, су са ученицима виших разреда организовале ликовну радионицу. На почетку радионице са децом се причало о животу Светог Саве. Причали смо о традицији и очувању правих вредности, честитости, вери, љубави. Циљ нам је био да пренесемо деци основе народног предања о Светитељу Сави  и подстакнемо љубав према народној традицији и култури, кроз језичке и ликовне активности.

Ученици су заједно правили пано – икону Светог Саве, мозаик техником,   користећи различите материјале (пена-папир, креп-папир, тканину, вуницу). Деца су заинтересовано радила два часа, помагали су једни другима и успешно су, уз нашу малу помоћ, поређала делове мозаика, правећи тако икону Светог Саве. Били су мотивисани, давали су идеје и искрено су се дивили како је наш мозаик испао на крају.

Рад смо изложили у ходнику школе, поред других ликовних радова о Светом Сави. Деца су кроз ликовну радионицу проширила своја сазнања о животу и значају Светог Саве за српски народ, одговарала су на питања, слушала о Светом Сави и завршила креативну радионицу са новим теоријским знањима, стеченим на интересантан начин.