ОБЕЛЕЖИЛИ СМО ШКОЛСКУ СЛАВУ – СВЕТОГ САВУ

27. 1 2023. резањем славског колача и пригодном приредбом, обележили смо школску славу, Светог Саву.

Сваке године се окупимо у част Светог Саве, утемељивача образовања и првог српског архиепископа.

Програм је почео молитвом и свечаним обредом резања колача, након чега је школски хор отпевао Светосавску химну. Уследио је говор директора у којем је похвалио рад ученика и наставника и истакао важност наставничке професије, пожелевши свима пуно успеха у даљем раду.

Изведен је и пригодан програм који је садржао рецитаторски, драмски и музички део. Ученици нижих разреда извели су драматизацију под називом „Домаћи задатак“, а ученици виших разреда две драматизације под називом: „Путевима Светог Саве“ и „Како је Свети Сава учио људе“. Наши ученици су својом глумом верно дочарали делове из живота Светог Саве, али и оживели народна предања посвећена њему.

Музички део нас је посебно обрадовао. После Химне Светом Сави, дечији хор је отпевао још  две песме: „Дивна, Дивна“ и „О, јесенске дуге ноћи“. Наши ученици су спремили и фолклорну тачку са темом „Ја посејах лубенице“. Али звезда музичког дела програма је био ученик средње школе, Стефан Стефановић, који нас је одушевио свирањем на виолини и песмом „Пукни зоро“.

Ђаци су потом, по обичају, послужени житом, перецама, сокићима и слатишима. Добили су и пакетиће. Овогодишња кума славе је била наставница Тица Гајић, а обавезу за наредну годину је преузела наставница, Стеванка Лазаревић.