ДАНИ ДЕФЕКТОЛОГА СРБИЈЕ 2023. ГОДИНЕ

Стручно-научна конференција са међународним учешћем

Познати астрофизичар, Нил Деграс Тајсон, рекао је:

„Рационалне мисли никада не покрећу креативност људи као што то чине емоције.“

Вођени емоцијама према дефектологији, двадесеторо стручњака је представило своје креативне идеје на Данима дефектолога Србије, 2023. године. Сваке године Друштво дефектолога Србије организује Стручно-научну конференцију са међународним учешћем, у жељи да дефектолошка заједница чује новине у раду са децом са тешкоћама у развоју. Ове године стручни скуп је организован  на Златибору, од 16.2. до 19.2.2023. године. Стручњаци ШОСО „Мара Мандић“ су представили осам радова у виду презентација, видео приказа и постера пред широким аудиторијумом стручњака из наше земље, али и из других земаља.

Управа школе је подржала боравак колега на овој предивној планини, уз помоћ Градске управе Панчева, којој се посебно захваљајуемо јер су препознали квалитет у раду стручњака наше школе.

Деценијама уназад стручњаци наше школе су се скромно односили према својим успесима у раду са децом и чекали су неко признање. Овај одлазак на стручни скуп је сопствено признање успеха, али и омаж стручном раду у школи свих запослених, који свакога дана уграђују своје емоције у струку и однос према деци.

Радови, који су презентовани на овогодишњој Конференцији са међународним учешћем „Дани дефектолога“, дати су у приказу фотографија колегиница и колега.