ПОКЛОНИ ЗА ДЕЦУ ОБОЛЕЛУ ОД РАКА

Велико је задовољство радити у колективу, где је пут од идеје до реализације веома кратак, нарочито када је хуманост у питању.

Тим за здравствену и социјалну заштиту ученика наше школе је покренуо акцију прикупљања поклона за децу оболелу од рака. Жеља нам је била да их наградимо за храброст у борби са болешћу.

Акција се односила на запослене. Међутим, чувши за наш план, наши ученици, њихови родитељи и пратиоци ученика су се прикључили акцији.

Кутије у зборници и Дневном боравку „Невен“ су се пуниле разноврсним играчкама за девојчице и дечаке, играма, књигама, бојанкама, прибором за цртање и сликање, пузлама итд.

На часовима ученици су се распитивали о болесним малишанима. Сазнали су са каквим проблемима се они сусрећу, да дуго бораве у болници током лечења, да су осетљивији на било које друге болести. Са великом пажњом су за њих направили честитке и поруке подршке.

Прикупљене поклоне смо однели у канцеларију НУРДОР-а (Национално удружење родитеља деце оболеле од рака) у Београду. Дочекали су нас социјални радници и психолог који се, поред осталих запослених, труде да олакшају животе деци оболелој од рака и њиховим породицама. Желимо им пуно успеха у томе.

Оболелој деци желимо да им наша мала пажња разведри дане у периоду лечења и остане као симбол победе, који ће брзо понети кући.

Захваљујемо се колегама, управи школе, нашим ученицима, њиховим родитељима и пратиоцима на свом доприносу акцији. И не, нисмо изненађени оволиком подршком, већ смо поносни јер заједно можемо све што пожелимо. Са правом носимо назив „ШКОЛА ВЕЛИКОГ СРЦА“.

На захвалници стоји: „Свет не мењају они који знају како, већ они који су храбри да покушају.“

Будимо храбри бар упола као што су деца оболела од рака.

 

Тим за здравствену и социјалну заштиту