ПОСЕТА УСКРШЊЕМ БАЗАРУ

Следећи традицију коју су започели пре више година, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина свечано су у тржном центру „Биг“, у Београду, отворили традиционални Ускршњи базар рукотворина жена избеглица и деце са тешкоћама у интелектуалном развоју.

Укупни приходи од продаје рукотворина намењени су за помоћ овим угроженим групама. Деца наше школе са наставницама учествовала су на традиционалном Ускршњем базару, који је отворен у петак, 24.3.2023. године. Реч је о манифестацији организованој под покровитељством Фондације принцезе Катарине, а на свечаном отварању гост је била министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић, Наташа Станисављевић, комесарка за избеглице и миграције, др Елма Елфић, помоћница министра просвете, као и Њена Екселенција, амбасадорка Краљевине Шведске, Аника Бен Давид.

Наша школа је, као и на Божићном базару, излагала радове које су са својим наставницима практичне наставе правили ученици текстилног и цвећарског смера. Штанд наше школе, својим празничним радовима, одавао је утисак веселог, лепршавог и пуног топлине, захваљујући деци која су искрено и радосно продавала своје радове.

Принцеза Катарина и Принц су посебну пажњу посветили нашем штанду, радовима које праве наши ученици, са пуно речи хвале и подршке. Наши ученици су, у знак захвалности што смо позвани да учестујемо на датој манифестацији, уручили принцези Катарини захвалницу и часопис наше школе „Траг“, као и аранжман који су правили на часовима практичне наставе. Фондација принцезе Катарине посебно подстиче децу са тешкоћама у интелектуалном развоју и школе које она похађају, да учествују на оваквим манифестацијама и да продају своје радове.

Велико хвала Фондацији принцезе Катарине, на предивно проведеном дану, на подршци и гостопримству, који нашој деци и нама који радимо са њима заиста пуно значи и дају додатну снагу и жељу за даљим радом и трудом.