ДИВЧИБАРСКИ ДОЖИВЉАЈ

Шта је потребно да доживите дечју срећу и задовољство?

Потребно је возити се више од два сата и прећи око 150 километара са неколико кривина да би се стигло до Панчевачког дечјег одмаралишта на Дивчибарама.

Након три године паузе, деца су опет имала разлог за планирање путовања и сањање обронака Маљена, ливада које су задржале сећање на дечју галаму и трчање по трави. Недостајале су им шетње по дивчибарским стазама, журке на којима су се деца такмичила за награде најбољих фризура, карневалских костима, модних комбинација, караоке песме и журке изненађења.

Све те активности ученици су доживели на рекреативној настави, али и наставници који су гледали своје ђаке преплављене срећом. Сваки наставник може да напише причу о разговорима са ученицима који су, са много поверења, делили своја сећања, надања, али и страхове уз сок у кафићу.

Док су шетње биле под будним оком наставника, током којих су ученици безбрижно гледали природу која се буди, толико су журке биле весело стециште заједничке радости плеса и песама деце и наставника.

Након седам дана (од 21.4. до 28.4.2023)  дружења и међусобног упознавања, јер тада заиста упознајемо једни друге, враћамо се свакодневним обавезама.

Као и сваке претходне године, и ова рекреативна настава је била подржана од ЈП „Урбанизам Панчево“, Панчевачког дечјег одмаралишта на Дивчибарама, као и локалне самоуправе града Панчева, којима се захваљујемо јер су увек разумели потребе ученика ШОСО „Мара Мандић“.

Захваљујемо се и топло поздрављамо управника одмаралишта, Јоцу, и особље које увек срдачно дочека наше ученике и наставнике.