ПОСЕТА СЛУЖБЕНОГ ЛИЦА НАШОЈ ШКОЛИ

Живот је чудо. Живот пише романе. Колико пута смо то до сада чули? Истина је. Живот јесте чудо, а живот пише романе. Чудо је и остати у животу, здрав и срећан и свестан себе и других око себе. Живот је најлепша креација природе. А шта се деси када живот стане и нестане? Настане тишина и мук. Проспе се бол и јад и крик до небеса.

Ових дана смо сведоци тешких дешавања у нашој земљи. Заустављени су животи, бол и туга испунили су наша срца. Ко је крив, оружје или онај ко га носи? Поводом догађаја који су довели до националне туге и жалости, спремни смо да дамо све од себе да заштитимо децу и све људе око нас.

Наша школа је у својим просторијама угостила службеника Министарства унутрашњих послова, предавача, Дарка Станојевића. Предавач је у  фискултурној сали наше школе, уз присуство ученика средње школе текстилног, цвећарског и лимарског смера , предметних наставника и чланова управе, одржао пригодно предавање о тренутном стању у нашем друштву, оружју и наоружању које је довело до немилих догађаја, потреби ношења оружја, опасностима које вребају услед употребе и злоупотребе оружја и оружаних направа.

Предавач је, уз пажљиво слушање ученика и њихово активно учешће, давао корисне савете како се понашати у кризним ситуацијама и како савладати проблеме.

Важна тема разговора биле су дроге и друга опојна средства и психоактивне супстанце, њихово постојање у нашем друштву, опасности и штетности конзумирања истих и неповратна штета коју наносе појединцу и друштву у целини.

Учешће и заинтересованост ученика за дискусију је било завидно. Деца су пажљиво слушала, постављала питања и коментарисала. Владала је атмосфера пријатног дијалога и пријатељског дружења.

Овом приликом се захваљујемо Министарству унутрашњих послова  и службенику, Дарку Станојевићу, на свесрдном учешћу и ангажованости  у препознавању и решавању проблема и непријатности. Надамо се поновном дружењу и узајамном подржавању и поштовању.