ПОСЕТА ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ „23. МАЈ“

Ученици и професори Техничке школе „23. мај“ организовали су низ активности поводом Дана демократске културе и Дана планете Земље. Гости овог догађаја, 26. априла, били су и ученици наше школе, ученици цвећарског и текстилног смера.

Већ другу годину за редом заједничке активности ученика две школе биле су усмерене на садњу „Баште пријатељства“ и истицању значаја у развоју еколошке свести и еколошке одговорности, када говоримо о заштити животне средине.

Ученици прехрамбеног смера Техничке школе одржали су уводно предавање о правилној исхрани. Заједно са техничарима за заштиту животне средине, кроз радионице разменили смо еколошке идеје о заштити животне средине и показали велико искуство и знање када је у питању разврставање комуналног отпада, рециклажа. Фризери Техничке школе су нас изненадили умећем прављења фризура, а ми њих умећем и спретношћу приликом садње цвећа, креативношћу и брзином приликом ручног веза.

Уз овакав вид дружења, учимо, једни друге подржавамо, прихватамо различитости. Желимо да време које заједно проводимо буде квалитетно, испуњено осмесима, позитивном енергијом, шалом. Као покретачи и носиоци еколошке енергије, дружећи се на овај начин, размењујемо искуства и усвајамо нова знања о заштити животне средине.

У петак, 28. априла 2023. године, у Техничкој школи, већ традиционално одржан је и Сајам образовања на коме су учествовале све средње школе из Панчева. Сајам је намењен ученицима осмог разреда основних школа, а циљ његовог организовања је лакше и успешније опредељивање ученика, приликом предстојећег уписа у средње школе. Учешће је узела и наша школа, где смо добили прилику да на креативан и ученицима интересантан начин презентујемо своје образовне профиле.