КАПА ДОЛЕ ЗА „ПАСАЖ” И ФОТО СТУДИО „НИКОЛИЋ”

Поклонили гардеробу и фотографије матурантима школе „Мара Мандић”

Није само истина та која увек изађе на видело, изгледа да се исто дешава и кад је о хуманости реч. Нарочито је то случај онда кад учините добро дело и пожелите да се о томе не говори и да се не зна да сте то били ви. Е баш тада, као да вам се, хтели – не хтели, на челу појави неонски натпис: „Ово је тај добар човек!”.

У овом случају немамо два човека, него читава два предузећа са тим неонским натписом. Да нам нису из школе „Мара Мандић” јавили какве су лепе ствари њихови матуранти доживели ових дана, можда би ти знаци били мање уочљиви, али сада не можемо да одолимо вам не испричамо и ову здраву причу…

Ако сте ових дана разгледали фотографије матураната основних и средњих школа у „излогу” зграде Градске управе у Панчеву, приметили сте можда да на паноу ШОСО „Мара Мандић” нема логотипа фотографског студија који је урадио фотографије. Могли сте можда да препознате стил и да посумњате ко је то заборавио да се потпише…

Ако сте, попут нас, помислили да се иза тога крије неко хуман ко свој рад није наплатио, а није ни желео да се за то зна, били сте у праву.

Из школе „Мара Мандић” потврдили су да је баш тако било.

– У праву сте, Фото студио „Николић” је нашим матурантима поклонио фотографије за табло и још по неколико додатних фотографија. И то није први пут да деца из наше школе доживљавају тако леп гест. Екипа из тог студија често на такмичењима и неким јавним дешавањима фотографише и наше ђаке и пошаље нам фотографије. Ове године је исти тим с радошћу прихватио да уради фотографије за пано свим нашим матурантима основне и средње школе и да им их поклони – кажу из школе „Мара Мандић”.

У школи додају и то да је матурантима дивно изненађење приредила и модна кућа „Пасаж” која је децу обукла за матурско вече.

– Већ пар година уназад деца из наше школе добијају на поклон гардеробу од ове модне куће. Ове године су нас из „Пасажа” сами позвали и понудили да обуку и дечаке и девојчице за матуру. Можете замислити колико су деца била срећна – кажу чланови колектива.

Сви су прошетали до бутика, у једној групи дечаци, у другој девојчице, и добили одрешене руке да изаберу шта год желе, а при избору су им модним саветима помогле власница, Ивана Митровић, и продавачице у бутику.

– Дечаци су изабрали кошуље или мајичице и панталоне, а девојчице су се определиле за хаљине. Сви су могли да испробају и одаберу шта год пожеле тако да је цео угођај био феноменалан и деца су стварно имала дан за памћење – каже једна од њихових наставница.

Одабране модне комбинације матуранти ће понети у четвртак, 29. јуна, на својој матурској вечери. А како су испали на фотографијама погледајте кад будете пролазили поред Градске управе.

Нама преостаје да се, верујемо у име многих Панчевки и Панчеваца, захвалимо свим организацијама, појединцима и предузећима попут два, овде поменута, због којих је Панчево и даље град са душом, и то повеликом. Свака част!

Извор: https://zdravopancevo.rs/kapa-dole-za-pasaz-i-foto-studio-nikolic-poklonili-garderobu-i-fotografije-maturantima-skole-mara-mandic/?fbclid=IwAR0gSbdN__njcDRL7LszI_10lckGxZBep_nkrPCInadnSmGvmBM0BiJDPFk