ПОСЕТА САЈМУ СПОРТА

 

Сајам спорта, у 2023. години, под слоганом „Спорт је радост“, посетила су деца наше школе, у петак, 29. септембра у Панчеву. Ученике су водили: наставник физичког васпитања, Иван Миливојевић, уз подршку колегиница, Муста Славене, Васић Алисе и Шкаљак Наташе.

Деца су провела дан у природи и могла су се упознати са различитим спорстким дисциплинама. Нашу децу највише су занимале следеће спортске дисциплине: шах, мачевање, карате, рвање, плес, фолклор, одбојка, кошарка, рукомет и атлетика. Деца су активно учествовала у овим спортским активностима, упознала се са правилима и показала интересовање и мотивацију.

Значај спорта и бављења физичком активношћу је важан за развој сваког детета и деца одржавају научене здраве навике и у одраслој доби. Могућност да се у једном дану могу упознати са преко 20 различитих спортских дисциплина је заиста значајна и захвална за децу.

Дружили су се са децом из осталих школа и вртића и вежбали су заједно са осмехом! Најбољи српски аутомобилиста, Душан Борковић, посетио је Сајам спорта и дружио се са децом, која су се одушевила, постављала питања о аутомобилима, играла заједно одбојку и сликала се. Подршку Сајму спорта и деци пружила је и Градска управа из Панчева. У оквиру недеље Сајма спорта деца наше школе су учествовала и у „Инклузивном оријентирингу“ где су у Народној башти у Панчеву, уз помоћ мапи и компаса, шетајући заједно превазилазили препреке у природи.

Наша школа се увек радо одазива свим спортским активностима па смо тако и сада, кроз Оријентиринг и Сајам спорта, активно учествовали у европском школском спортском дану и уживали у спорту и спортском вежбању!