ПОСЕТА ЗООЛОШКОМ ВРТУ

Прошлонедељно предавање о Африци завршили смо обећањем да ћемо организовати посету Зоолошком врту у Београду. Испунили смо обећање и петнаесторо ученика виших разреда из наше школе, у пратњи наставница: Јелене Симић, Александре Недељковић, Тамаре Ивчић, Алисе Васић и Наташе Шкаљак, провело је незабораван дан у Београду, испуњен бројним садржајима.

Посету Београду смо започели шетњом по Зоолошком врту. Више од два сата обилазили смо кавезе и дивили се лепоти и разноликости животињског света. Гледали смо и слушали птице свих врста, наговарали смо кенгура да скочи, дозивали смо ламу на шпанском јер знамо да потиче из крајева у којима се говори шпански језик. Видели смо помоћнике Деда Мраза – ирвасе. Ипак, највећи утисак су оставили мајмуни. Један од њих је извео прави перформанс скакањем и разноразним акробацијама по кавезу. Деца су га на крају наградила аплаузом да би их сам мајмун касније подстицао да му и даље аплаудирају. Фока, која је изашла да нас „поздрави”, један је од становника Зооврта која је допринела да наша посета овој установи буде незаборавна.

Затекли смо два нилска коња како се сунчају. Деца су пажљиво слушала предавање о Африци, Милана Стојановића, па су нас с правом упитала – зар нилском коњу није врућина па је зато стално у води?

Видели смо скоро све животиње које је Милан видео уживо у Кенији – лавове, тигрове, зебре, жирафу. Само је недостајало да видимо слона. Деца су се растужила када су им наставници објаснили да је слоница Твиги недавно угинула.

Након предивне посете Зоолошком врту, прошетали смо се по Калемегдану. Фотографисали смо се са краљем – уличним забављачем, присуствовали отварању Дечије недеље и видели децу учеснике ове манифестације из неколико страних земаља. Добили смо и бесплатну вожњу туристичким возићем по Калемегдану.

Одлучили смо да деци испунимо још једну жељу и одвели смо их на Београд на води. Шетали смо се дивно сређеним приобаљем, фотографисали смо се са највишом зградом у Београду.

Наш незаборавни излет у Београд реализовали смо уз помоћ ХО „Сачувајмо породицу”, који су се побринули за трошкове превоза као и за ужину за наше ученике. Дугујемо им велику захвалност као и управи Зоолошког врта „Врт добре наде”, што су нам обезбедили слободан улаз.

Одајемо признање и ученицима наше школе на изузетно примереном понашању, на радозналости и идејама којима нам дају подстрек за овако лепе излете. Наши ученици су захвални својим наставницима и цене наш труд да им испунимо жеље и задовољимо радозналост.