ПОСЕТА САЈМУ КЊИГА

Сајам књига ни ове године није протекао без ученика и наставника наше школе. Ученици виших разреда, у пратњи наставница, Јелене Симић, Александре Недељковић, Сање Живков и Драгане Вујовић, провели су леп и садржајан сајамски дан.

С обзиром да је у току и Сајам образовања и наставних средстава, наше прво одредиште био је штанд Министарства просвете. Назив овогодишњег Сајма је „Учинимо свет бољим”, па су и наши ученици писали и цртали на ту тему на самом штанду. Ипак, највећа атракција на штанду је фотографисање „старинским” апаратом и тренутна израда фотографија. Сви смо се фотографисали и срдачно захвалили на тој лепој успомени.

Наставили смо шетњу кроз хале и лепо и маштовито осмишљене штандове. На штанду издавачке куће „ЈРЈ – Мој издавач” дочекали су нас њихови љубазни представници. Указали су нашим ученицима на књиге које би им могле бити интересантне, а затим су даровали наше ученике. Много им се захваљујемо на љубазности, као и на поклонима.

Штанд ЈП „Пошта Србије” одлично је осмишљен и ове године. Фотографисали смо се поред кочије пуне књига. Посетили смо и штанд нашег „Панчевачког читалишта”. Одморили смо се и окрепили као у својој кући. Погледали смо публикације којима се наш град представља на овој цењеној манифестацији.

Нашим ученицима је пажњу привукао и штанд са различитим друштвеним играма, с којима нисмо имали прилику да се раније сусретнемо.

Један од највећих утисака који носимо са овогодишње посете Сајму књига је сусрет са једним од наших најзначајнијих савремених дечијих писаца, чика Љубивојем Ршумовићем. Радо се одазвао на молбу наших ученика и настала је лепа заједничка фотографија.

Нашу посету Београду завршили смо дружењем на „београдском мору”, на оближњој и незаобилазној Ади Циганлији. Дан је био топао и сунчан, идеалан да наши ученици проведу време у игри на свежем ваздуху, поред воде и лабудова.

Захвални смо на овом лепом дану и свима који су допринели да понесемо лепе утиске са Сајма књига. Захвални смо организаторима Сајма књига који су и ове године изашли у сусрет нашој школи и омогућили нам слободан улаз.