МЕЂУНАРОДНИ ДАН ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Годишње обележавање Међународног дана особа са инвалидитетом, 3. децембра проглашено је 1992. године. Обележавање овог дана има за циљ да промовише разумевање питања инвалидитета и мобилише подршку за достојанство, права и добробит особа са инвалидитетом.

03.12. је датум који је изузетно важан за ученике наше школе и ове године су га ученици обележили на начин који су осмислили у оквиру Ђачког парламента. Представници парламента у помоћ су позвали и чланове еколошке секције, који су понели пуне кесе чепова, а затим су уследиле припреме за њихове наредне акције.

Ученици су заједничким снагама израдили плакат који су осмислили уз помоћ наставника. На плакату се налази свима добро позната ознака израђена од чепова која нас баш и подсећа на то да сачувамо увек чеп, јер знамо да је он важан и да више њих може променити нечији живот. У понедељак су ученици, за време великог одмора, делили срце са датумом Међународног дана особа са инвалидитетом и објашњавали шта тај датум представља. Предложили су да ученици то срце проследе и даље ван школе да и други знају, да поклоне пролазнику, комшиници, рођаку или другарици.

Након свих ових активности, поново и једногласно су се сложили да заједно све можемо и да је све лакше и лепше кад удружимо вредне руке, добру вољу, идеје и осмехе.