ПОСЕТА ЕМИЛА СФЕРЕ

Угледни панчевачки сликар, Емил Сфера, и ове године посетио је нашу школу и одржао ликовну радионицу за ученике виших разреда.

Емил и ученици су се договорили да овај пут цртају „необичну” птицу. Док је цртао на табли, Емил је ученицима успут постављао разноразна питања у вези са птицама, рецимо, чему им служи сваки део тела, а подсетило смо се и назива за птицу на шпанском и енглеском језику. Птицу је потом требало обојити у различите боје и дати јој име. Наши ученици су и овај пут показали изузетну креативност и добили смо десетак, свака на свој начин, лепих „измаштаних” птичица.

Лазарев цртеж један је од идејно најуспелијих. Нацртао је птицу у бојама наше заставе и назвао је Србија. На перју једне птице преовлађује розе боја и Драгана је одлучила да је назове Роса, што је назив за розе боју на шпанском језику. Петакиња Кристина је своју птицу назвала по наставници, Јелени Симић, која је присуствовала радионици.

Ненад је једноставно своју птицу назвао – Птица из природе.

Наше школско небо од данас красе нове врсте „необичних” птица – Ноа, Марна, Касандра, Терадон…

Хвала Емилу што је и овај пут подстакао машту и креативност код наших ученика, што их је мотивисао да размишљају и да буду сконцентисани.