ИЗЛОЖБА КОД ПРИНЦЕЗЕ ИЗ УГЛА ПАТУЉКА

Данима се у радионици помиње неки одлазак код принцезе. Нама ништа није било јасно док није дошао дан за паковање. Тада смо схватили да ће неки од нас кренути на пут. Узбуђење је било велико јер смо сви желели да будемо изабрани, али схватили смо да ће то бити немогуће. Трудили смо се да се прикажемо у што бољем издању и да шармирамо наставнике који одлучују.

Донета је одлука, спаковали смо се и кренули на пут. Стигли смо у „ТЦ БИГ Карабурма“ и одушевили се кад смо добили централно место на изложбеном простору. Спретно смо  расподелили све новогодишње аранжмане по столњацима, који су одисали празничним расположењем. Наместили смо капе и угланцали своје ципеле јер, ипак, чекали смо  принцезу Катарину Карађорђевић са њеним гостима, неким врло важним људима.

Сваке године учествујемо на традиционалном Божићном базару рукотворина, јер принцеза жели да дарује деци из наше школе много своје пажње и дивних жеља за Нову годину.

Док смо стајали на тезги осећали смо се много важно јер смо привлачили пажњу у својим парадним оделима, која су сашиле Силвија и Јелена са другарима из текстилне радионице. Још свечанији изглед  су нам давали дивни новогодишњи аранжмани њихових другара цвећара.

Наше, Силвија и Јелена, су дошле са нама да нас подрже на овој изложби, јер можда неко од нас и оде у нове авантуре ван школе.

Пришла нам је једна насмејана жена и много је хвалила све на нашој тезги, а затим је одвела једног нашег другара патуљка, чаробњака. Наставница Мира нам је рекла да се та насмејана и пријатна жена зове Наташа Станисављевић и да је она комесарка за избеглице и миграције Р. Србије. Затим нам је пришао један дивни брачни пар који се дивио нама и осталим производима са наше тезге и, док се шалио са Силвијом и Јеленом, код нас је купио доста рукотворина за поклоне за своје драге људе.

А онда је дошла принцеза Катарина и својим осмехом је обгрлила све тезге на којима су биле јединствене рукотворине. Ми, патуљци, смо се осетили почаствованима јер се налазимо у овом пробраном друштву које је позвала принцеза.

Неки патуљци су ипак одлучили да оду даље и да се не врате у школу. Сигурно ће им бити лепо у новим домовима.

Вратили смо се у школу да испричамо осталима из радионице ово чаробно искуство и како смо били запажени, не само од принцезе, већ и од свих из њене свите.