ШАХОВСКА СЕКЦИЈА

Од октобра месеца у нашој школи постоји секција шаха коју реализује Предраг Томин, председник Шах клуба „ Аљехин “ из Панчева.

Шах је игра која подстиче децу да самостално доносе одлуке, траже решења и преузимају одговорност за одлуку коју су сами донели у датом тренутку. Самим тим, шах помаже у развоју логичког мишљења, упорности, истрајности, способности планирања, као и стрпљења и емоционалне стабилности. Истовремено је и индивидуална и тимска игра.

Наши часови шаха протичу у сјајној атмосфери, где ученици уче нове потезе , бодре једни друге, уче да прихватају фер-плеј игру и помажу једни другима нудећи решења из другог угла. Све то захваљујући тренеру, Томин Предрагу, који се у раду са нашим ученицима понаша врло професионално, уважава њихово претходно искуство, могућности и прилагођава се сваком ученику, у складу са њиховим узрастом и способностима.

Да љубав према шаху расте, видимо код  наших ученика који своје слободно време и велики одмор сада чешће проводе играјући шах, остављајући мобилне телефоне и игрице и са нестрпљењем чекају сваки наредни час. За кратко време усвојили су основна правила игре, а у плану је да се такмиче са ученицима других школа на школским такмичењима у шаху. Резултати заправо и нису важни, приликом да учествујемо, ми смо већ победили!