ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ДЕЦЕ ОБОЛЕЛЕ ОД РАКА – АКЦИЈА ПОСВЕЋЕНА НУРДОР-У

Међународни дан деце оболеле од рака је установљен 2002, а у Србији се обележава од 2013. године, сваког 15. фебруара. Представља подизање свести о раку у детињству и изражавање подршке деци и адолесцентима оболелим од рака, преживелима и њиховим породицама.

Ми смо и ове године желели да пружимо подршку НУРДОР-у, односно Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака. Како смо прошле године сакупљали играчке које смо донирали овом удружењу, ове године смо желели да својим трудом направимо радове које ћемо понудити суграђанима у замену за добротворни прилог.

Одржане су две радионице за запослене, једна у школи, друга у Дневном боравку „Невен“, као и радионице за ученике основне и средње школе.  На радионицама смо израђивали магнете и брошеве. Са децом смо разговарали о значају емпатије и сарадње, развијали машту и креативност.

14.02.2024. смо организовали продајну изложбу у Народној башти где су посетиоци имали прилику да узму наш производ ,а да заузврат у донаторску кутију убаце онолико средстава колико желе и колико су у могућности. Акцији су присуствовали ученици основне и средње школе уз подршку директора школе и великог броја наставника.

Драго нам је што су нашу иницијативу подржали запослени у Заводу за јавно здравље и Јавном комуналном предузећу „Зеленило“ у Панчеву. Веома смо им захвални што су помогли да остваримо нашу жељу. Много нас је усрећила вест да ће све магнете и брошеве који су остали откупити ЈКП „Зеленило“.

Сав прикупљен новац овом акцијом ће бити уплаћен НУРДОР-у.

Ми знамо и ценимо помоћ свих добрих људи који помажу нашој школи, нашим ученицима и њиховим породицама. Овом акцијом смо, поред жеље да помогнемо наведеном удружењу, хтели да истакнемо да свако, у складу са својим могућностима и способностима, може бити довољно важан да пружи подршку другоме. Још када су воља, снага и заједништво колектива и ученика као нашег – границе не постоје.