У СУСРЕТ ВАСКРСУ – ПРВА РАДИОНИЦА

Припреме за дочек најрадоснијег хришћанског празника, Васкрса, почеле су и у нашој школи. Ученици виших разреда и ове године радо су се одазвали за учествовање у васкршњој радионици.

Пре практичног дела радионице, деца су се уз помоћ наставнице Јелене Симић присетила најважнијих чињеница из живота Исуса Христа. На карти света нашли смо место на коме је Исус рођен. Подсетили смо се да се време рачуна од Христовог рођења. Живео је на земљи 33 године, радио је као дрводеља. За живота је несебично помагао људима на различите начине. Страдао је тако што су га разапели на крсту и узнео се на небеса трећег дана.

Затим смо започели бојења јаја као што налаже обичај у сваком дому пред Васкрс. Наставница, Александра Недељковић, је дала упутства за рад и поделила деци јаја и боје. Наши ученици су радознало и маштовито бојили и украшавали јаја од стиропора, док се група деце са талентом за цртање прихватила бојења једног јајета великог формата. Уз помоћ медицинске сестре, Наташе Шкаљак, и наставнице Александре нацртали су и прецизно обојили корпицу са јајима са једне стране, а са друге стране веселог ускршњег зеку.

Прелепа, шарена јаја красе хол наше школе и најављују предстојеће празнике.