ДОБРОТВОРНИ ВАСКРШЊИ БАЗАР

22. марта 2024, у Београду, Њ.К.В. Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина, у Тржном центру „Галерија“, свечано су отворили још један традиционални добротворни Васкршњи базар женских рукотворина. Укупан приход од продаје намењен је директној помоћи женама избеглицама, социјално угроженим женама, као и деци са тешкоћама у интелектуалном развоју. На овогодишњем Базару учествовало је више од 30 излагача.

Њ.К.В. Принцеза Катарина и њена Фондација више од 20 година подстичу децу и рад деце са тешкоћама у интелектуалном развоју, као и школе које она похађају, да учествују на овој манифестацији и продају своје радове. Ни ове године позивница за нашу школу није изостала.

Како је Базар дивна прилика да се купе аутентичне, традиционалне српске рукотворине као васкршњи поклони, ово је била идеална прилика да ученици текстилног и цвећарског смера покажу своје рукотворине и на тај начин прикажу умеће и вештину приликом израде ускршњих декорација. Указала нам се и прилика да прикажемо и наш хуманитарни рад, кроз радове намењене као подршка организацији НУРДОР, где се истакла креативност и енергија деце нижих разреда и њихових наставника.

У мору тезги са прелепим радовима, наша тезга није могла остати непримећена. Сваки предмет је уникатан, израђен пажљиво, са пуно љубави. Ту несебичну енергију уткану приликом израде радова и нашим присуством, пренели смо и на друге. Подршку за даљи рад добили смо и од министарке за бригу о породици и демографију, проф. др Дарије Кисић. Надамо се и остварењу неке будуће сарадње.

Диван простор, дивни људи, подршка, нека нова и стара познанства… Поклон за принцезу, као захвалност што други мисле на нас, што нас се сете и вреднују наш труд, креативност, несебичност у давању, хуманост.

Велико хвала наставницама, Дијани и Данијели. Велико браво за Силвију и Јелену, за умеће у јавном представљању рада својих другара и наставника.

Са нестрпљењем ишчекујемо и радујемо се наредном дружењу.