НАШИ ДИВЧИБАРЦИ

„Учити своје дете знању не треба силом, него игром“

Платон

Шта има лепше од тога да деци, која већи део свог дана проводе уз екран лаптопа, компијутера, мобилног телефона, поклоните боравак на свежем ваздуху планине Дивчибаре, уз различите спортско-забавне активности и здраве оброке?

За наше ученике и запослене нема вреднијег поклона и због тога велико хвала  ЈП „Урбанизам Панчево“ и локалној самоуправи града Панчева.

Током три сата вожње аутобусима започета су другарства и забава које ће у наредних седам дана израсти у нераздвојна пријатељства. Кроз прозоре аутобуса могли су се видети дечији осмеси и нестрпљиви погледи када ће угледати познато панчевачко дечије одмаралиште.

Од 19. до 26. априла у шетњама упознали смо чари Дивчибара: Голубац, Жабље сокаче, Црни врх, Растовац, Љути Крш. Деца су имала прилику да науче много занимљивих ствари о овој планини и о важности природе и били су прави планинари. У вечерњим часовима смо организовали програме веселог и забавног карактера уз музику. Показали смо спортске, плесне, музичке таленте, прошетали смо модном пистом, провели вече под маскама и у најлепшим костимима, такмичили за најуреднију собу.

За дружење, шетње, вечерњу забаву, загрљаје и подршку одговорни су наши наставници који су неисцрпно бринули о деци и били ту за њих у сваком тренутку. Рекреативна настава јесте дирљив споменар сећања ученика и наставника на утиске које носе са Дивчибара. Многи су стекли нова пријатељства, неки ће памтити игранке и плесове са својим симпатијама. Остаће дуго у сећањима ученика и њихових наставника.

Дирљив споменар сећања ученика и наставника не би постојао да није Панчевачког одмаралишта, управнице Гоце и љубазног особља који су са пуно топлине свакодневно бринули о нама.