ОБЕЛЕЖАВАЊЕ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА ПОРОДИЦЕ

РАДИОНИЦЕ: „ПОРОДИЦА ЈЕ НАШ ОСЛОНАЦ“

Породица је наш ослонац у сваком смислу јер задовољава наше потребе: биолошке, економске, социјалне, васпитне, емотивне и др. У данашње време, породице се  суочавају са многим проблемима, те је значајно оснажити их. Међу члановима породице треба да влада поштовање, међусобно уважавање, подела обавеза и одговорности, поверење и љубав.

Поводом Међународног дана породице, који се обележава сваке године 15. маја, Тим за здравствену и социјалну заштиту ученика наше школе је припремио и реализовао три радионице.

Наставнице, Александра Стефановић и Мирјана Алексић, су одржале радионицу са ученицима у продуженом боравку. Разговарали су о породици и значају подршке у породици. Сваки ученик је нацртао своју породицу, а затим направио и украсио рам за своју слику.

У Дневном боравку „Невен“, наставнице Софија Олујић и Бојана Димитријевић, су са ученицима трећег разреда и старијим корисницима разговарале о томе ко чини породицу и како изгледа породично стабло. Указали су на значај породице за сваког појединца. Ученици трећег разреда су играчкама представили породицу, док су нас старији другари уз помоћ цртежа упознали са својим члановима породице.

Ученици нижих разреда и средње школе су учествовали на радионици, на којој су посебне гошће биле две маме, Петрина и Огњенова. Стручна сарадница, Катарина Јоцић, је уз презентацију са ученицима и мамама разговарала о породици. Увидели смо ко чини породицу, да у свакој породици важе одређена правила понашања и да сваки члан има своју улогу. Важно је да чланови породице имају ритуале, односно да кроз заједничке активности, као што су породични ручак, шетња, игра, па и сређивање куће, негују међусобне односе. Видели смо како изгледа породично стабло, а затим су ученици заједно са наставницама: Шкаљак Јасном, Александром Јовичић Кресовић, Александром Стефановић, Мирјаном Арсић, Милицом Станковић и Дијаном Димов Додевски, цртали своја породична стабла. Петра и Огњен су са мамама уживали у цртању и бојењу, уз загрљаје и пољупце. Драге маме, хвала на издвојеном времену и посвећености.