ИНТЕРВЈУ СА „ПРИРЕДБОМ“ ДАНА ШКОЛЕ

Наш локални новинар је дошао у школу „Мара Мандић“ да интервјуише  госпођу „Приредбу“, која је имала свој наступ поводом Дана школе.

Новинар: Добар дан. Управо су се завршиле све тачке које сте спремили поводом дана школе „Мара Мандић“. Какав је Ваш први утисак?

Госпођа Приредба је ноншалантно забацила своју  дугу косу и поносно изјавила…

Приредба: Ох, презадовољна сам са свим тачкама. Толико је било весело и разиграно да бих још плесала уз тактове малишана из нижих разреда који су отпевали „Чаробне речи“ и унели толико радости међу гледаоце. Затим су на сцену изашли ученици виших разреда и кренули са неколико музичких тачака. Прва нумера је била поучна песма против насиља која баш плени са речима „Насиље није храброст“. Видели сте ону кореографију која нас је све натерала да играмо и певамо? Затим су се појавили ученици са заставицама држава из скоро целога света и поздравили нас на свим  светским језицима кроз шармантну музику песме „Поздрав деци“ .

Новинар: Каква је била атмосфера у сали ?

Приредба: Нисам могла да не скакућем у углу сале, а видела сам да су многи у публици цупкали у месту јер је сала била препуна родитеља и наставника. Наравно, како да не споменем и наступ наших фолклораша у оним занимљивим ношњама.

Новинар: Да ли је било глумачких наступа ?

Приредба: Могу Вам рећи да сам уживала у скечевима које су припремили ученици виших разреда и средње школе. Баш сам се насмејала гледајући скеч о побуни намештаја из учионице, као и драматизацију басне „Лисица и рода“. Ево и сада се смејем када помислим како су ученици, као прави глумци, успели да нас баш лепо засмеју. Одлична глумачка изведба ученика средње школе „Тужибаба“ је била смешна, али и врло поучна за све ученике.

Новинар: Можете ли да нам кажете шта је још било на репертоару?

Приредба: Након тога су средњошколци извели и две рецитације које су, можда мало заборављене, а подсећају нас да је школа веома важна током одрастања: „Буђење“ и „Школа није зграда“. На крају је била тачка нашег средњошколца Стефана, који свира на виолини. Он је, уз покрете једног виртуоза, одсвирао неколико познатих забавних мелодија. Видели сте изненађење на крају, када је дошла Мица кловновица. Деца су била одушевљена јер је то био предиван поклон нашим вредним ученицама свих разреда. Кловнови су на свој упечатљив начин завршили прославу Дана школе.

Приредба: Морам да Вам нагласим да су у свим тачка учествовали скоро сви ученици нижих и виших разреда. Од средњошколаца наступали су Ђурица, Нада и Љубица, Стефан као и Цеца и Бане.

Новинар: Хвала Вам много што сте нам дочарали све тачке које сте спремили, а да би наши читаоци стекли бољи утисак о свим тачкама, замолићемо их да погледају и фотографије са прославе.