ДАНИ ДЕМОКРАТСКЕ КУЛТУРЕ У ТЕХНИЧКОЈ ШКОЛИ „23 МАЈ“

Можемо рећи да већ традицонално обележавамо овај датум у гостима, у Техничкој школи „23.мај“.

У петак, 24. маја, ученици виших разреда наше школе, у пратњи наставница Мунић Десанке, Муста Славене, Васић Алисе, имали су прилику да се друже са ученицима школе домаћина. Као и претходних година, лепо су нас дочекали и угостили, дружење смо започели међусобним представљањем и упознавањем ученика.

Након тога деца су своју креативност изразила аранжирањем школских жардињера разнобојним садницама цвећа уз дечије узвике : „Ја ћу уписати за цвећара!“ Да је девојчицама важна фризура, видели смо када је стигао позив за посету фризерском салону. Ученице фризерског смера су нашим девојчицама правиле фризуре по жељи, можемо рећи да су у тренду кикице и увојци.

Да бисмо лепо изгледали поред фризура, морамо се и здраво хранити, о чему су нам одржали кратко предавање ученици образовног профила, прехрамбени техничар. Заједно са њима ученицима су израдили плакате на тему „Другарство“.

Ђаци који се школују за техничаре за хемијску и фармацеутску индустрију извели су експерименте у хемијској лабораторији и научили нас како се прави љигавац. Наши ученици су имали јединствену прилику да се у правој хемијској лабораторији и сами опробају у извођењу експеримената уз надзор професорке и ученика школе домаћина. Дружење је било зачињено лепом и веселом атмосфером и веома укусним ванилицама које су испекли ученици пекарског смера. Ванилицама нису одолеле ни наставнице! Велико хвала Техничкој школи „23. мај“ на позиву и пријатно проведеном дану. Радујемо се и даљој сарадњи!