ПРЕМОТАВАЊЕ МАТУРСКЕ ПРОСЛАВЕ

Модне креације „Passage“ на матуранатима чекају да се прошетају матурантским подијумом.

Веселих лица, уоквирених локнастим, равним или посебним фризурама на  девојчицама које носе букетиће цвећа, а и дечаци, са својим кратким фризурама, шетају се по ресторану „Санта Лучија“ и чекају да прослава почне…

Након поделе поклона ђацима генерације: Ненаду Даилову и Марку Костићу из виших разреда, Анђели Влајковић из средње школе, као и поклона за Стефана Стефановића, који је вуковац средње школе, журка почиње уз музику спретног ди-џеја аХх и покреће све матуранте у сали, али и наставнике. Искусни ди-џеј је знао које песме могу да покрену матуранте, али и бенд Уроша и Николе је живом музиком направио дан пун непрестаног плесања да су на храну сви и заборавили. Ипак, пица из пицерије „Попај“ је окупила матуранте око стола, а круна прославе је била торта хранитељице, Зорице Јанков, која је сијала са свим слатким украсима испод светлости ватромета.

Фотографисање ђака генерације се пренело и на остале ученике који у глави врте правило – стани, физуру намести, весели осмех уткај у клик за фотку. Прослава је полако пролазила и носила са собом све успомене на ђаке који су у сећању својих наставника оставили: своја прва прочитана слова, израчунате задатке, прсте на глобусу, прве симпатије, засађени цвет, извезену марамицу, али и понеки несташлук. Сузне очи ученика и наставника су се преточиле у приврженост и емоције која ће остати годинама иза свих,  јер гледати ученика од првога разреда, док покушава да прихвати школска правила, преко првих прочитаних речи, до задовољног погледа на завршени рад на матурском испиту, је испуњеност у срцу свакога у школи ко је био са децом на путу до матуре.

Матруску прославу су помогли:

– Ресторан „Санта Лучија“

– Декорација балонима „Харизма“

– Пицерија „Попај“

– Торте „Анчи колачи“, хранитељица Зорица Јанков, директор је купио торте из „Раусављевића“.

– Месара „Плави Дунав“

– Поклон – књиге је обезбедио град Панчево

– Ди-џеј, аХх

– Бенд Урош и Никола

– Ранчеве је обезнедио „Н Спорт“

– Поклоне за ученике су обезбедили наставници: Иван Миливојевић, Драгана Вујовић, Миодраг Максимовић, у име Специјалне Олимпијаде (флашице и мајце).

Хвала добрим људима који су помогли да ова матурска прослава буде место пуно прелепих емоција за наше ђаке.