КЊИГА ЖИВОТНИХ ПРАВИЛА

Радионица за основце

Основци из панчевачких школа имали су прилику да у уторак, 19.септембра, у Градској библиотеци Панчево, присуствују радионици коју је организовало удружење ”Лас хентес”, а коју је водила Svetlana Meiehofer, списатељица из Лондона српског порекла.</p align=”justify”> Она је деци представила књигу “Маша и Жута – Правило број 2”, која се, као и прва књига, бави животним правилима.

– Правило број један је животно правило које учи децу да воле себе такве какви су, а правило број два их учи да ако нешто желе, онда то и могу. Нема одустајања – рекла је ауторка.

Svetlana Meiehofer ради са децом свуда по свету, а оно што ју је мотивисало јесте све веће насиље међу вршњацима, које настаје из различитости.

– Деца пате када су различита. О својим проблемима не причају родитељима, нити наставницима. Да би се то спречило, потребно је радити с децом и научити их да је дивно бити различит, волети себе такав какав си. То им недостаје – рекла је она.

Радионици су присуствовала и деца из Школе за основно и средње образовање “Мара Мандић”, коју је ауторка књиге “Маша и Жута” обишла и донирала књиге за школску библиотеку.

Мени је највеће задовољство када видим своје књиге у школама и библиотекама.

Књиге “Маша и Жута” налазе се и у енглеским библиотекама. Оне су до сада преведене на три језика и биће на још два. Хрватска је откупила права прошле године и они су упутили министарству предлог да ова књига уђе у школске лектире. То би ми било највеће задовољство и срећа када би се десило – истакла је Svetlana Meiehofer.

Градска библиотека је даривала ученике бесплатним учлањањем и овом приликом су им уручене чланске карте.
</p align=”justify”> (Извор недељник “Панчевац”)