„НЕ ПРЉАЈ – НЕМАШ ИЗГОВОР”

 

 

 

 

„Не прљај, немаш изговор, Не прљај, улажем приговор!”

Са овом поруком еколози наше школе учествовали су у „Не прљај, немаш изговор – 2. изазов”, где је требало показати креативност и од рециклажног материјала направити играчку употребне вредности. Заједно са децом припремне предшколске групе у томе смо и успели. Али ту наша даровитост не стаје. До изражаја су дошли и песнички таленти наших наставника, Светлане Трајковски – Ћуковић и Ненада Куриља, где је цео овај изазов улепшан и песмом.

Пошто нам рециклажа прија, са радом „Екомирац-Свемирац“ учествовали смо и на овогодишњем фестивалу „БУДИ“, правећи еколошко возило из снова.

 

 

 

 

Наставили смо да бринемо о изгледу нашег школског дворишта, где смо сарадњу остварили, а идеје и савете поделили са ученицима цвећарског смера. Улепшали смо и школски хол, заједно са ликовном секцијом. Наше еколошко дрво подсећа да је сваки дан од велике важности за нашу планету и да само удружени у еколошкој борби можемо утицати да те промене буду велике за будуће генерације.

За Ускрс смо правили и аранжмане од биљног материјала пронађеног у школском дворишту, а садили смо и цвеће. Научили смо да правимо и венчиће од врбе.

Пошто нам воље никад не мањка, и даље настављамо хуману акцију „Чепом до осмеха”!

Велико хвала свима на подршци!