ПРЕДАВАЊЕ „ЗЛОУПОТРЕБА ПСИХОАКТИВНИХ СУПСТАНЦИ“

У периоду од 15.-17.06.2021. Тим за здравствену и социјалну заштиту ученика наше школе кога чине наставнице: Јелена Бубањ, Јелена Стојичић, Тијана Ћириковачки и Дијана Димов, одржао је предавање на тему: „Злоуотреба психоактивних супстанци“.

Предавање је било прилагођено узрасту ученика, а обухвтили смо ученике нижих и виших разреда основне школе, као и ученике прве и друге године средње школе.

Наше ђаке смо информисали о томе шта су то психоактивне супстанце, како оне делују на оног ко их конзумира, до којих све промена и последица може да доведе употреба ових супстанци.

Овај сусрет је био више од предавања, више као пријатељски разговор, дискусија уз презентацију  и филм који на симболичан начин приказује како изгледа живот онога ко уђе у зачарани круг конзумирања ових штетних супстанци. На крају дружења смо на забаван начин, уз употребу ДА/НЕ палица, поновили важне чињенице које смо усвојили. Ученици су имали задатак да окрену зелену страну палице ако се слажу са тврдњом, а црвену ако се не слажу са прочитаном тврдњом.

Циљ нашег тима је да ученици имају слободу и поверење да нам испричају своја искуства, да бисмо их саветовали, као и да могу да нас питају о томе шта их занима у вези са њиховим здрављем и социјалним развојем. На овај начин ћемо наш даљи рад у наредној школској години усмерити ка њиховим интересовањима и потребама.