РАДИОНИЦА У ОШ „БОРА РАДИЋ“ ИЗ БАВАНИШТА

У свету се 03. децембар обележава као Међународни дан особа са инвалидитетом и дан када се указује на кршење права ових људи. Међутим, да то не мора да буде случај показали су ђаци и наставници ОШ „Бора Радић“ из Баваништа.

Активности су започете обраћањем директорке Наде Сапунџије, која је подсетила ђаке да се особама са инвалидитетом не треба ругати, него да им увек пружити подршку и да им се уз осмех и загрљај увек треба наћи у невољи. Затим је настваницима подељен симак који су направили наставници ШОСО „Мара Мандић“ из Панчева (снимак се може погледати на линку https://www.youtube.com/watch?v=bnYnryxaC1I , који су погледали и наставници и ученици.

У сарадњи са дефектологом Маријом Станић, учитељице четвртих разреда: Биљана Васић, Тамара Ђурашиновић и Оливера Манчев, организовале су радионицу поводом овог дана. Ученици су добили мало више информација о различитим врстама инвалидитета које постоје, али и о томе како ми, као друштво, можемо олакшати и улепшати живот особама са инвалидитетом.

На крају је израђен и плакат са порукама намењен деци и одраслима, како и на који начин пружити подршку особама са инвалидитетом.

Дефектолог: Марија Станић