СВЕТСКИ ДАН СРЕЋЕ

Светски Дан среће обележен је 2023. године и у нашој школи. Уводни део радионице протекао је у разговору о срећи. Наставница, Јелена Симић, питала је ученике шта за њих представља срећа, шта их чини срећнима и добила је различите одговоре – некога чини срећним вожња бицикла, некога играње видео-игрица. Затим је прочитала песму Душка Радовића, „Освајање среће”. Подсетили смо се лепих и мудрих стихова песме о срећи.

Уследио је креативни део часа са добро нам познатим, Николом Драгашем. Увек спреман да се одазове на позив наших ученика, и овај пут је одржао фантастично занимљиву и динамичну радионицу. Никола нам је признао да њега цртање чини срећним, а наставница Јелена се присетила последњих стихова песме коју смо претходно прочитали, а која каже – „И за срећу треба дара, само срећан човек срећу ствара”. Никола је својим цртањем усрећио наше ученике и показао истинитост мисли чувеног песника.

Два школска часа ученици су цртали различите ликове са најшашавијим осмесима – осмех банана, осмех чоколада, осмех сладолед. Свако  дете је рекло који је осмех његов, тј. шта највише воли да једе, а затим су сконцентрисано и посвећено пратили Николине потезе фломастером. Добили смо петнаестак, сваки на свој начин лепих, насмејаних цртежа које ћемо изложити у холу наше школе. Са осмехом смо испратили Николу захвални на још једном лепом дружењу.