ДАН ШКОЛЕ – ПОБЕДА ВЕЛИКОГ СРЦА И ПОСЕБНОГ ДУХА

За нашу школу је сваки Дан школе мали празник. То је тренутак када гостима и родитељима показујемо шта смо све научили, увежбали, сазнали.
На почетку смо се похвалили великим бројем награда које су наши ученици и наставници освојили. Директор је честитао нашим текстилцима, који су освојили 2. место на Републичком такмичењу; цвећарима, прво место на Републичком такмичењу; лимарима, прво место на Републичком такмичењу; ученицима и наставницима техничког и информатичког образовања, који су освојили изузетних 9 медаља на Републичком такмичењу (2 златне, 5 сребрних и 2 бронзане медаље.). Такође је похвалио ученике и наставнике који су освојили два 3. места на Интернационалном фестивалу „БУДИ“, у области екологије и позоришне уметности (представа „Ружно паче“).

Затим смо се представили богатим програмом, који је још једном показао да смо школа великог срца и посебног духа!

Прво су наступили наши луткари, са представама „Три прасета“ и „Црвенкапа“, са којима смо наступили на 24. Интенационалном фестивалу луткарства, одржаном 11. марта у Новом Саду. Посебан осмеха публике је изазвала представа „Ружно паче“, која нас је подсетила на важност поштовања различитости и прихватања другачијих од себе.

Затим смо плесали! Деца су извела кореографију под називом „All about that bass“, која је на Интернационалном фестивалу плеса „OPEN DANCE Панчево“ освојила медаље и пехар за школу. Свој таленат за плес и глуму смо показали и на конкурсу „Филмски кишобран“, уз песму „Pretty woman“. „Пачији плес“су извели ученици првог и другог разреда, весело и полетно.

У нашој школи учимо језике и добро нам иду. Певали смо и плесали уз песме „Finger family“ и „Days of the week“, а затим уз нумере на шпанском: „“Si te sientes muy feliz“ (Кад си срећан), „Dedo fruta“ (Воћке) i „Colores y numeros“ (Бројеви и боје).

Средњошколци и ученици виших разреда су се представили и  рецитацијама, а за крај смо оставили најслађе – наш хор, који је извео „Слатку песму“ и „Шушти, шушти, бамбусов лист“.

Све што смо постигли је резултат не само преданог рада, него и велике љубави према нашој професији и деци. Боримо се за сваки њихов осмех, за сваки пехар и победу, али највећа победа је велико срце наше школе, које је сваке године све веће и посебан дух нашег заједништва и љубави.