ПРЕДАВАЊЕ О ДИНОСАУРУСИМА

Широм света 26. јануара  обележава се Светски дан образовања о заштити животне средине. Циљ еколошког образовања је  да научимо да поштујемо законе природе, а она ће нам богато узвратити.

Ове године тема предавања били су диносауруси. Путем презентације и видео записа чланови Тима за заштиту животне средине упознали су ученике како су изгледале и живеле ове џиновске животиње и вечито питање,  како су нестале. Једна од теорија је да су климатске промене узрок њиховог нестанка што нам даје тему за размишљање колико је важно водити рачуна о природи.. Незнање и равнодушност може изазвати велику и непоправљиву штету животној средини од које зависе наши животи. Ученици су били веома заинтересовани за ову тему и пожелели да посете неки од Дино паркова у Србији.

Овом приликом  желимо да се захвалимо удружењу ,,Покрет горана“ који су послали своју презентацију о диносаурусима тако да су ученици имали прилику да сазнају много информација  о овим изумрлим животињама.

Шта свако од нас може да уради поводом заштите животне средине?  Одаберите начин да оплемените свој живот, сачувате себе у околини и околину око вас.

Предавање је одржано уз поштовање свих епидемиолошких мера.