ПРЕДАВАЊА О ХИГИЈЕНИ, ДОНАЦИЈА КОМПАНИЈЕ „DM“

О хигијени, начинима како се она спроводи и значају одржавања хигијене никада није довољно говорити. Редовно одржавање како личне, тако и хигијене простора у којима боравимо, веома је значајно за наше здравље. Поред овога морамо водити рачуна и о хигијени дворишта, паркова, улица, градова, река…

Тим за здравствену и социјалну заштиту ученика наше школе је припремио предавање о хигијени за све ученике наше основне и средње школе, за предшколце и децу у развојној групи, за кориснике Дневног боравка „Невен“, као и за ученике издвојеног одељења у Долову.

На предавањима је највише било речи о личној хигијени и хигијени простора, о начинима како одржавамо хигијену, о средствима која користимо за спровођење хигијене. Многобројним примерима смо ученицима указали на значај свакодневне бриге о чистоћи тела и простора у коме боравимо. Подсетили смо ученике о важности одржавање школске хигијене, али и о поштовању хигијенских мера у ванредној ситуацији у каквој се тренутно налазимо, у случају епидемије изазване вирусом корона.

Ученици, деца и корисници дневног боравка су активно учествовали у току предавања, спремно су одговарали на свако наше питање и слободно питали шта их све занима везано за тему којом смо се бавили. Надамо се да смо разјаснили сваку недоумицу по питању хигијене и подстакли ученике да још више брину о свом здрављу.

Свим присутним ученицима на предавањима су подељени пакетићи са хигијенским средствима који су садржали: купке, четкице и пасте за зубе, сапуне и креме за руке. Ове дивне хигијенске производе нам је донирала Компанија „DM“ којој се захваљујемо, посебно менаџеру њиховог тима, Јелисавети Обрадовић. Захвални смо неизмерно, јер смо уз њихову помоћ измамили преко 150 осмеха који ће коришћењем њихових производа постати још бељи, лепши и здравији.

Велику подршку у реализацији наше идеје имали смо од стране директора наше школе, Горана Владића, помоћнице директора, Владане Стошић, свих колега у школи, као и колегиница у Дневном боравку „Невен“, медицинских радника и осталих запослених у школи.

Предавања су одржали следећи наставници: Јелена Биров, Јелена Бубањ, Тања Марчетић, Тијана Ћириковачки, Ивана Цаковић, Лазар Дејановић и Дијана Димов.

Координатор Тима за здравствену и социјалну заштиту ученика – Дијана Димов