ПРЕДАВАЊЕ ПОВОДОМ ДАНА ЖЕНА

Мujeres exitosas (Успешне жене)

Обележавање Дана жена представља прилику да се подсетимо на права жена, али и да се оснажимо ка упорности, стицању нових сазнања и искоришћавању својих способности у остваривању жеља.

Наставница шпанског језика, Јелена Симић, препознала је ову прилику и одржала ученицима виших разреда предавање о успешним женама шпанског говорног подручја. Повела их је на географско путовање кроз земље у којима се говори шпански језик и упознала их је са:

– краљицом Шпаније, Летицијом, која је своју каријеру започела као новинарка,

– холивудском звездом – глумицом и шпањолком, Пенелопе Круз,

– светски познатом колумбијском певачицом, Шакиром и

 – иконом поп културе, мексичком сликарком, Фридом Кало, која је рођена  почетком двадесетог века.

За све ове жене заједничко је да су својом снажном личношћу и упорношћу успеле да постигну светску славу и остваре велика достигнућа.

Наставница Јелена Симић је ученике све време подстицала на разговор и анализирање начина успеха ових жена. Ученици су описивали фотографије места у којима су рођене,  правилно изговарали имена тих познатих жена, њихових родних градова, назива филмова и песама на шпанском. Она је анимирала ученике лепим фотографијама  и интерактивним  предавањем, што их је подстакло на постављање питања као и на показивање својих знања из опште културе.

Многе информације нису биле познате ни многим наставницима тако да је ова радионица, осим оснаживања на храбро показивање својих талената, била едукативна и корисна за све који су присуствовали.

Предавање је заокружено музичким наступом ученика 7-3, Матије Рокнића, који је свирао на виолини, уз велику подршку својих другара из одељења.