ЕКО-ПОЛИГОН У НАШОЈ ШКОЛИ

Док је на ТВ-у будно праћен „Survivor” Србија 2022. и борбе његових такмичара, као последња активност Тима за заштиту животне средине, уследио је еколошки „survivor“ и борба за планету Земљу. Инспирисани игром са ТВ-а, унели смо иновације и такмичарски дух у наш мали еколошки клуб. Удруженим снагама чланови Ученичког парламента и Тима за заштиту животне средине су још једном показали да кроз игру може да се учи и да пример, да можемо бити посвећени, предани и еколошки свесни.

Знајући да као појединци можемо да урадимо много за нашу планету и природу, решили смо да прво кренемо од нашег школског дворишта. Такмичара је било из нижих, виших разреда и средње школе, а у физичкој спретности су решили и да се окушају и поједини наставници. Наши еко-такмичари морали су да крену од првих препрека на еко-полигону. За кратко време било је потребно засејати семе, залити постављене биљке. Време није смело да се губи и спретност је требало да се покаже у сакупљању разбацаног отпада и селекцији материјала за рециклажу. На следећој препреци такмичари нису смели да се заброје приликом одвајања чепова. А да крај не буде лаган, требало је одрадити графомоторичку вежбу и саставити пузле „Планета Земља“.

За оне који нису хтели да их штоперица унервози, еко-игре су их чекале са стране. Уз музику и пригодне слатке награде за најбрже! Било је кандидата који су хтели и поправни за своје време. Игра је успела!

А нама остаје да будемо свеснији и одговорнији, да се покренемо и направимо позитивне промене у нашој околини, да дамо пример и другима да ураде исто. Ми смо ту да усмеравамо, опомињемо и будуће генерације да следе наш пример и енергију. Док је нама сличних, планета ће бити спашена.