ОБЕЛЕЖАВАЊЕ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА И ЗАСТАВЕ

Државни празник Дан српског јединства, слободе и националне заставе обележен је и ове године у нашој школи. Наставнице, Јелена Симић и Александра Недељковић, приредиле су дружење тим поводом и уз свесрдну помоћ колега, Милице Станков и Марка Лукића, указале својим ученицима на значај овог празника, као и оног што он представља.

На почетку радионице чули смо химну „Боже правде“. Затим смо питали децу које су им асоцијације на Србију. Одговори су били различити, од боја на српској застави и Победника на Калемегдану, до Новака Ђоковића.

Као одлично средство за рад послужила нам је бојанка под називом „Ја волим Србију“. Бојанка је састављена од прелепих илустрација: Дома Народне скупштине Републике Србије, затим Храма Светог Саве, Авалског торња, Николе Тесле, наших познатих тврђава и свега оног по чему смо препознатљиви – по нашим спортистима, народној ношњи, али и берби шљива.

Свако дете је само одабрало шта жели да боји, а сваки цртеж је праћен кратким текстом о ономе што је илустрацијом представљено. Пред крај радионице сваки ученик нам је показао свој обојени цртеж, али би и прочитао пропратни текст. На тај начин подсетили смо се, а понешто и ново научили о нашој земљи.

Ивана, Марија и Јасмин бојили су српску заставу у великом формату. Испод заставе смо залепили цртеже са радионице, а изнад заставе је цртеж белоглавог супа који својим раширеним крилима бдије над свима нама. Тако нам, поред лепог дружења и учења, као успомена на ову радионицу остаје и плакат.