УЧЕШЋЕ НА „ЧЕП ФЕСТ-У“

Октобарски, сунчани дан, 28.10.2023, група ученика наше школе искористила је за посету другарима у ОШ „Исидора Секулић“, са својим наставницама, уз подршку помоћнице директора, Владане Стошић, и директора школе, Горана Владића.

Била нам је част да се, као специјални гости, одазовемо позиву да учествујемо на „Чеп фест-у“, који је са домаћинима организовало Удружење „Чеп за хендикеп“.

Ученици су имали прилику да, заједно са својим новим другарима и вршњацима, учествују у многобројним спортским и друштвеним играма, које су биле припремљене од рециклажних материјала. Своју креативност су могли да изразе на радионицама на којима су од чепова, колаж папира, пластичних чаша и других материјала правили занимљиве облике и фигуре.

Овом приликом је организована изложба радова направљених од рециклажних материјала. Наша школа се представила са два рада која су правили ученици наше школе, уз подршку наставница. Специјално дизајнирани прслук и хаљина су привукли све погледе присутних. Иако је било пуно лепих и веома маштовито направљених радова, ми смо освојили медаљу за прво место, за израду радова од рециклажних материјала. Наша предност је била што смо имали стручне савете наших драгих наставника средње школе, текстилног смера. Тимски рад, удружене идеје и енергија, уз велику мотивисаност ученика, опет су у нама изазвале срећу и понос.

Захваљујемо се домаћинима и организаторима фестивала на позиву, дивној организацији и прилици да наши ђаци проведу квалитетно време са својим вршњацима и да, сви заједно, утврдимо знања о значају заштите животне средине. Као и да, прикупљањем чепова и разврставањем отпада, научимо како можемо допринети прикупљању средстава за куповину помагала за децу са инвалидитетом.