РАДИОНИЦА „ЖЕЉЕ И ПОТРЕБЕ“

Приближавање крају године нас подстиче да размишљамо како нам је протекла година која је на измаку. Сетимо се лепих тренутака, али и оних мање лепих, које је живот донео. Памтимо шта смо постигли, које циљеве смо остварили. У нама се буде многа лепа осећања и мотивишу нас да направимо неки замишљени, а можда понеки и стварни, списак жеља које бисмо волели да остваримо у години која нам долази.

Како је ово посебан и важан период у години, пун разних емоција, Тим за здравствену и социјалну заштиту ученика је осмислио радионицу под називом „Жеље и потребе“.

Одржали смо две радионице. Првој су присуствовали ученици виших разреда, другој ученици нижих разреда.

Циљ радионице је био да ученици најпре разумеју разлику између онога што желе и онога што им стварно треба. Да је задовољавање основних потреба неопходно за живот човека, а испуњење жеља није увек потребно да би се квалитетно живело. Међутим, испуњење жеља нас чини срећнијима. Жеље су покретач емоција и имају утицај на нас.

Пажњу смо посветили жељама наших ученика. Углавном су били скромни када су говорили о жељама. Неке ће остати наша тајна, али оне везане за школу су:

  • Да се уреди терен у школском дворишту.
  • Да имамо више учионица.
  • Да имамо већу салу.
  • Да понекад за ужину буде рол виршла или бурек.
  • Да имамо још више спортских активности.
  • Да сва деца буду добри другари.

Током радионице су правили новогодишње честитке за драге особе. Разговор их је инспирисао и пробудио креативност. Наши ученици великог срца, заједно са наставницима, свима желе Срећну Нову годину.