РАДИОНИЦА „ЗАЈЕДНО И БЕЗБЕДНО КРОЗ ДЕТИЊСТВО“ ЗА УЧЕНИКЕ ТРЕЋЕГ И ЧЕТВРТОГ РАЗРЕДА

Ученици трећег и четвртог разреда су 21.02.2024. присуствовали радионици „Заједно и безбедно кроз детињство“, која се реализује у оквиру заједничког пројекта Министарства просвете и Министарства унутрашњих послова. Тим поводом смо имали веома занимљиве госте.

Најпре нам се представила службеница МУП-а која је била у полицијској униформи. Подсетила нас је да смо као пешаци такође учесници у саобраћају и да морамо поштовати правила да се не бисмо нашли у опасности. Утврдили смо: како се безбедно прелази улица, куда се можемо кретати када идемо пешака, којим путем возимо бицикл, али и колико је важно везати појас када нас неко вози колима.

На то како правилно треба реаговати и поступити у ситуацијама изазваним пожаром, поплавом и земљотресом, нам је указао припадник ватрогасно-спасилачке службе. Кроз занимљиве и кратке филмове је успео да нам укаже да у тим ситуацијама треба бити смирен, како се избавити из опасности и позвати помоћ. Скренуо нам је пажњу на уређаје у домаћинству којима треба врло опрезно руковати. Имали смо прилику да видимо како изгледа униформа ватрогасца коју чине: специјално одело, рукавице, појас, чекић и две врсте шлемова које користе у спасилачким акцијама.

Службеници су веома стрпљиво одговарали на сва питања ученика којима су теме биле врло интересантне, животне, некима и блиске, јер се сам нашао у опасној ситуацији или је у сличној ситуацији био неко њима близак.

Добили смо позив да посетимо ватрогасну станицу у Панчеву. Са задовољством и радошћу ћемо то учинити доласком првих топлијих дана.