НАСТАВАК ПРОЈЕКТА „ЗАЈЕДНО И БЕЗБЕДНО КРОЗ ДЕТИЊСТВО“

Пројектом „Заједно и безбедно кроз детињство“ показали смо, кроз тимски рад, да само безбедно окружење може да створи позитивну школску климу, а она је предуслов да наша деца добију квалитетно образовање.

У нашој школи ученици нижих и виших разреда имали су различите едукативне радионице, које су спроводили представници МУП-а и сарадници. 23. фебруара ученици шестих и осмих разреда су присуствовали једној таквој радионици, под називом „Превенција вршњачког насиља у стварном и виртуелном животу“.

Ученицима је представник МУП-а, који је био у полицијској униформи, приказао презентацију о појму насиља и врстама насиља. Разговарали су да ли је неко од њих био жртва насиља или неко њима близак и како су се тада осећали. Ученици су били врло активни, сарађивали су и учествовали заједно са  представником полиције, који је стрпљиво одговарао на њихова питања. Упознали су се са појмом дискриминације, погледали снимке у којима се уочава насиље, научили која решења постоје и од кога могу да траже помоћ.

Пројекат је још један корак у циљу унапређења безбедности деце и драго нам је да је наша школа учествовала. Желимо да наше ученике што више едукујемо на дату тему и да се, удружено са родитељима и институцијама, боримо са проблемом вршњачког насиља.