ОБЕЛЕЖАВАЊЕ СВЕТСКОГ ДАНА ЗДРАВЉА

Светски дан здравља, 7. април, ове године се обележавао под слоганом „Моје здравље, моје право“.  Циљ овог дана је био истицање да сви људи имају право на приступ квалитетним здравственим услугама, информацијама о здрављу и едукацији, као и безбедној води за пиће, чистом ваздуху, квалитетној исхрани и становању, пристојним условима животне средине и неизложености дискриминацији.

Тим за здравствену и социјалну заштиту je Светски дан здравља обележиo са ученицима нижих разреда. Наставници: Иван Миливојевић, Јасна Вујчић, Михаљ Келемен и Дијана Димов Додевски и медицинска сестра, Наташа Шкаљак, повели су ученике у шетњу градском шумом до светионика на ушћу Тамиша у Дунав. Уживали смо  у пролећном и  сунчаном дану, вожњи чамцем, пешачењу и дружењу са другарима.

Разговарали смо о природи, здрављу и свим другим темама за које су ученици били расположени. Истакли смо да су физичка активност, боравак у природи на чистом ваздуху, здравија исхрана, уношење довољних количина воде, одмор и довољно дуг сан, избегавање лоших навика попут пушења, узимања алкохола и енергетских пића веома значајни за наше здравље.

Место за одмор, ужину и фотографисање  смо пронашли код светионика. Узбуђено смо гледали рибе које су повремено искакале из воде и бродове који су пловили Дунавом. Пазили смо да осим трагова обуће за собом ништа друго не оставимо, а понели смо предивне успомене и фотографије на лепо проведен дан.

У Дневном боравку „Невен“, наставнице Софија Олујић и Бојана Димитијевић, овај важан дан су такође обележиле са својим ученицима. Организовале су спортски дан. Деца су се дружила и била физички активна. Ходали су на покретној траци, уз и низ стрму раван и степенице, прелазили полигоне и играли се лоптама. Леп дан су искористили и за уживање у лепом дворишту у оквиру Дневног боравка „Невен“.