СВЕТСКИ ДАН ЗАШТИТЕ ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ

Светски дан заштите животне средине је дан који се обележава у целом свету сваког 5. јуна, кроз разне активности и кампање, са циљем да се скрене пажња јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.

У нашој школи велику пажњу посвећујемо заштити животне средине. Пратећи еколошке календаре, кроз разне радионице, излете и уређење наше школе и дворишта, учимо да је човек најодговорнији за живи свет на Земљи. Учимо нашу децу, од предшколаца до средње школе, да пролеће, лето, јесен и зима имају своје јасне карактеристике и да тако треба и да остане. Да свака биљка и животиња има важно место на нашој планети. У нашем школском дворишту негујемо сваку биљку и одржавамо простор чистим.

Овог 5. јуна договорили смо се да посадимо цвеће у жардињере и средимо наше двориште до пуног сјаја. Љубав према цвећу и природи опет је заблистала. Није било довољно цвећа колико је било жеље да се сади. И ученици, обухваћени подршком у школи у Јабуци, посветили су час овом важном датуму и направили пано на коме је зелена планета баш онаква каква и треба да буде.

Сви заједно током целе школске године уживамо у нашем  цветном дворишту.