БОЖИЋНИ БАЗАР

Наша деца су са наставницама учествовала на традиционалном Божићном базару, на коме су биле изложене рукотворине деце са тешкоћама у развоју и жена избеглица. Базар је отворен у тржном центру „Меркатор“ у Београду, 7. децембра 2022. године. Реч је о манифестацији организованој под покровитељством „Фондације Принцезе Катарине“. На свечаном отварању гост је била министарка за бригу о породици и демографију, Дарија Кисић. „Фондација Принцезе Катарине“ подстиче децу са тешкоћама у развоју да учествују на овој манифестацији, продају своје радове и да им се тако пружи подршка.

Наша школа је излагала радове које су са својим наставницима практичне наставе правили ученици текстилног и цвећарског смера. Наш штанд  је одавао утисак веселог, лепршавог и пуног топлине, захваљујући деци која су искрено и радосно продавала и хвалила своје радове. Помагали су купцима у одабиру, паковали поклоне, обилазили остале штандове и испробавали рукотворине жена.

Принцеза Катарина и Принц су посебну пажњу посветили нашем штанду, сликали се са децом, похвалили радове са великим одушевљењем. Наши ученици су, у знак захвалности, уручили Принцези Катарини и министарки Дарији захвалнице и часопис наше школе „Траг“. Ово је посебан начин да се наша школа прикаже у једном другачијем светлу и увек ћемо се радо одазвати оваквим манифестацијама. Деца су се вратила препуна утисака, прича, са осмесима, као и наставнице.

Велико хвала „Фондацији Принцезе Катарине“ на предивно проведеном дану и на подршци која нам пуно значи и даје снагу да наставимо да правимо, учимо и представљамо нашу школу великог срца!