СВЕТСКИ ДАН ПОЕЗИЈЕ

Поводом Светског Дана поезије петнаест ученика наше школе, у пратњи наставница: Јелене Симић, Тамаре Ивчић, Александре Недељковић и Јелене Бубањ, посетило је Градску библиотеку Панчево. На дечијем одељењу дочекала нас је са осмехом библиотекарка, Мима Гаврилов. Уследила је прича о књижевности, о поезији, стиху, строфи, омиљеним песницима и песмама.

Мима је изабрала неколико збирки поезије из којих је умешно читала стихове Душка Радовића, Радмиле Петровић, али и наше познате панчевачке песникиње, Драгане Младеновић. Затим је предложила да наши ученици напишу песму или да нацртају неки мотив из песамама, које је библиотекарка претходно читала и рецитовала. Деца су са радошћу прихватила Мимин предлог. Марко је написао две песме о пролећу, а Алекса о свом омиљеном фудбалеру, Месију. Дечаци су поносно изрецитовали  песме пред својим другарима. Ивана је нацртала пса Фифија из Мимине омиљене дечије песме из детињства, које смо се такође подсетили на радионици.

Пред крај радионице, ученици наше школе добили су чланске карте библиотеке, а библиотекарка им је показала књижни фонд дечијег одељења.

Најбоље учеснике радионице наставнице су наградиле лепим букмаркерима, а један је припао и  Мими за успомену на овај дан. Захваљујемо се дивној  библиотекарки на великој креативности и пажњи коју је посветила ученицима наше школе.